top of page

vr 15 mrt

|

Ede

Symposium

Symposium over invloed vijftig jaar ‘jeugdzending’ op de kerk in Nederland.

Registration is closed
See other events
Symposium
Symposium

Time & Location

15 mrt 2024, 09:00 – 17:00

Ede, Oude Kerkweg 100, 6717 JS Ede, Netherlands

About the event

Get your tickets here: https://www.missienederland.nl/symposium

Op 15 maart 2024 vindt het symposium ‘Van de ene generatie op de andere’ plaats aan de Christelijke Hogeschool Ede. Aanleiding voor het symposium is het 50-jarig bestaan van Jeugd met een Opdracht (JmeO), onderdeel van de wereldwijde missionaire beweging Youth With A Mission (YWAM). Wat was de invloed van vijftig jaar aanwezigheid van Jeugd met een Opdracht (JmeO) in Nederland op kerk en zending in ons land?

De organisatie heeft een belangrijke rol gespeeld in de mobilisering van opeenvolgende generaties jongeren voor missionair werk, en in de ontwikkeling van de evangelisch beweging in Nederland. Naar aanleiding hiervan wordt een symposium over de invloed van vijftig jaar ‘jeugdzending’ georganiseerd.

Drievoudige focus

Het symposium heeft een drievoudige focus: een samenvattende terugblik op vijftig jaar JmeO in Nederland, persoonlijke reflecties van mensen die daarbij betrokken zijn geweest, en wetenschappelijke analyses vanuit kerkelijk, missiologisch en sociaal-cultureel perspectief.

Sprekers

Er zijn meerdere sprekers betrokken vanuit diverse achtergronden. Sprekers zijn onder anderen prof. dr. Miranda Klaver, hoogleraar antropologie van religie aan de Vrije Universiteit, prof. dr. Jos de Kok, rector en hoogleraar praktische theologie aan de Evangelische Theologische Faculteit, en Arnold van Heusden, voormalig directeur van de Evangelische Alliantie in Nederland.

Praktische informatie

Het symposium vindt plaats op 15 maart 2024 aan de Christelijke Hogeschool in Ede. Het programma start om 9.30 uur en is rond 16.00 uur afgelopen. Het ontvangst is tussen 9.00 en 9.30 uur met koffie en thee en na afloop is er ruimte voor ontmoeting met hapjes en drankjes tot 17.00 uur. Ook al is het Engels de lingua franca binnen JMEO, de voertaal van het symposium zal Nederlands zijn.

Tickets

  • Get tickets at MissieNederland

    Get your tickets through MissieNederland.nl https://www.missienederland.nl/symposium

    € 0,00
    Sale ended

Total

€ 0,00

Share this event

bottom of page