• Facebook
  • Instagram
  • YouTube

School of Biblical Studies

Ontdek zelf Gods waarheid dat voor ons geschreven is en hoe je het kunt toepassen in jouw eigen leven.

Onze focus

De School of Biblical Studies, of SBS in het kort, is een negen maanden lange school voor studenten die zich willen verdiepen in het begrijpen van de Bijbel, en die willen ontdekken wat het betekent om Gods waarheden toe te passen in onze hedendaagse samenleving.

Wat kun je verwachten

Tijdens de school zullen we de inductieve studie methode hanteren als ons hoofdinstrument om de Bijbel te interpreteren, terwijl we kijken naar de overkoepelende verhaallijn dat wordt verteld door verschillende auteurs en schrijfstijlen. We benaderen de tekst door ons in te leven in de oorspronkelijke lezers en van daaruit te kijken naar de hedendaagse toepassing.

Als een school zullen we meer dan vijf keer de Bijbel lezen, en zal je voor jezelf ontdekken wat onze overtuigingen vormt als volgelingen van Christus. We beginnen door elk boek hardop te lezen, de schrijfstijl te bestuderen, onderzoek te doen naar de auteur, het publiek en de culturele achtergrond van de tekst. De volgende stap is het interpreteren van de tekst per hoofdstuk en we eindigen elk boek met een praktische toepassing dat ons zal helpen om bruggen te bouwen naar onze samenleving en ons persoonlijk geloof zal beïnvloeden.

''Een van de grootste dingen waar ik mee wegloop van SBS is het besef dat God mij ziet als een ambassadeur van Christus, als geschreven staat in 2 Korinthiërs 5:20. Ik zie dit als een manier waarop God ons laat zien dat Hij ons vertrouwt en met ons wilt samenwerken.

 

Zelfs God vertrouwt de onwaardigen, dus waarom zouden wij Hem niet vertrouwen, de meest waardige? Ik kan nu zien dat dit door de hele Bijbel getoond wordt, en het heeft mij geïnspireerd om erop uit te gaan en gebruikt te worden door God.''

-Benji Yañez Punt, SBS 2019-2020 student

Cursusinformatie

Vereisten

Discipleship Training School met YWAM

Datum

22 sept - 7 juli

jaarlijks van half september tot eind juni/ begin juli

Talen

Engels

Colleges, studies en huiswerk

Dates

Kosten

€7.050 

3 semesters, €2.350 per semester

Collegegeld, eten en huisvesting inbegrepen

Accreditatie

De school is opgedeeld in drie individuele geaccrediteerde semesters voor University of the Nations, en nadat je de school hebt afgerond zal je een uitgebreid begrip hebben van zowel het Oude als het Nieuwe Testament.

 

Met deze studie, kun je de vaardigheden en kennis gebruiken om jouw begrip van Gods levende Woord te verdiepen en uitgerust te zijn om jouw stad te beïnvloeden.

School of Biblical Studies