top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Look Up

Look Up is enthousiast over het delen van het beste en mooiste van Amsterdam met de gasten van de stad.

Look Up

Het team doet dit door het voorbereiden van een informatieve bezoekerscentrum, en door het geven van verscheidene educatieve programma's in en over de stad.

Bezoek www.lookup.amsterdam voor de project website.

Mensen, Cultuur, Amsterdam

Dagelijks runt het Look Up Team een cultureel centrum in hartje Amsterdam. Overdag functioneert deze locatie als een kunstgalerie, informatiecentrum en boekhandel. 'S Nachts wordt de ruimte gebruikt voor evenementen zoals lezingen, open mic-evenementen en kunsttentoonstellingen.


Recht tegenover Amsterdam Centraal Station worden we dagelijks door duizenden verschillende mensen gepasseerd en staan onze medewerkers klaar om te kletsen en te bidden met iedereen die in de winkel komt. We houden er gewoon van om elkaar te ontmoeten
mensen!

 

We groeien ook onze banden met kunstenaars, kerken en mensen die geïnteresseerd zijn in geschiedenis en wereldbeeld en we zijn ook op zoek om ons personeel en ons vrijwilligersteam uit te breiden met mensen die een passie hebben voor deze gebieden.

Boekwinkel en kunstgalerie

Amsterdam is een stad van contrasten dat terug te zien is in onze kunst, muziek, architectuur, geschiedenis, sociale culturen en onze legale keuzes. Daarbuiten hangen allerlei alternatieve ideeën. Ideeën over spiritualiteit en rationaliteit, hebzucht en vrijgevigheid, filosofie en geloof, hoop en wanhoop, tolerantie en liefde..

Onze boekwinkel en kunstgalerie dekken al deze Amsterdamse thema's, en heeft gekozen om een ethische winkel te zijn dat lokaal geproduceerde en eerlijk verhandelde producten promoot. Generaties lang hebben wij als een Christelijke boekwinkel geopereerd en hebben wij de focus op kunst, geschiedenis en filosofie daar aan toegevoegd. Onze kunstgalerie heeft een aantal vaste tentoonstellingen van o.a. Arjan Dijksma en fotograve Heleen van de Veen

Look Up

Onderwerpen dat ons team regelmatig aansnijdt door evenementen, tours en wandelingen zijn:

"Amsterdam - Ideeën dat de wereld modern maakte"
"Amsterdam en de geboorte van het kapitalisme - een business handleiding"
"Amsterdam - een Christelijke geschiedenis"
"Amsterdam - stad van vrijheid | slavenhandel"
"Amsterdam - een kunst gids"

en
"Achter de rode lampen - Amsterdam en de seks industrie"

Evenementen en educatie - Lezingen, en stadswandelingen.

Gevestigd op de grond van een oude poort in deze geweldige pelgrimsstad, liggen wij op een steenworp afstand van 's werelds eerste multinational, een korte wandeling brengt je naar de eerste aandelenbeurs en op loopafstand van voormalige huizen van kunstenaars als Rembrandt en van Gogh en filosofen als Spinoza, Descartes en Locke.

Omdat wij in deze diverse en inspirerende omgeving gelegen zijn, hopen wij ook een brug te zijn voor onze buren en bezoekers om te onderzoeken hoe deze stad het gemaakt heeft tot de moderne wereld. In onze winkel houden we verschillende culture en geschiedenis gerelateerde evenementen zoals: lectures, open avonden voor lokale zangers, dichters, en verhaalvertellers; en werken we samen met onze vrienden van de ''Upper Room'' dat een verdieping boven ons gelegen is.

bottom of page