top of page
  • Facebook
  • Instagram
  • YouTube

Discipleship Bible School

Lees zelf de hele Bijbel en ontdek de waarheid en schoonheid van Gods Woord.

Wat is DBS?

De Discipleship Bible School is een cursus gericht op gemeenschap. Het is een perfecte plek om je discipelschapsreis voort te zetten door je bezig te houden met Gods Woord. In twaalf weken kunnen deelnemers samen met anderen de hele Bijbel doorlezen. Tijdens kleine groepen krijgen ze de gelegenheid om alle onderwerpen en vragen te bespreken. Door middel van de lezingen die elke week worden gegeven, leren de deelnemers over de historische en culturele context, literaire genres en hoofdthema's van de Bijbel.

 

Je zult zien hoe de verhalen, wijsheidsliteratuur en profeten in het Oude Testament en de evangeliën, de brieven van de apostelen en de openbaring in het nieuwe testament allemaal met elkaar verbonden zijn en één groot beeld vormen dat Gods verlossingsverhaal met de mensheid laat zien. Laat de Bijbel tot leven komen in een gemeenschap waar je de Schriften kunt verkennen, vragen kunt stellen, je inzichten kunt delen en de uitdaging kunt aangaan om wat je hebt geleerd aan anderen door te geven

Waarom een DBS doen?

Het hart achter de DBS is dat iedereen de hele Bijbel voor zichzelf leest en de waarheid en schoonheid van Gods Woord ontdekt. De Schrift is Gods geschenk aan ons, het geeft richting aan ons leven en trekt ons tot een relatie met hem.

Vanaf het begin van het boek tot het einde geloven we dat de Bijbel een verenigd verhaal is dat ons uiteindelijk naar Jezus leidt. Deze gevarieerde verzameling oude boeken bevat een overvloed aan wijsheid waaruit we kunnen opmaken, die vandaag de dag nog steeds relevant is. Als we de Bijbel voor zichzelf laten spreken, geloven we dat de boodschap van Jezus individuen, gemeenschappen en hele naties zal veranderen.

Waarom Amsterdam?

Kom en grijp de kans om de Bijbel te lezen en een glimp op te vangen van hoe de Bijbel deze historische stad Amsterdam heeft gevormd. We zijn gevestigd in het hart van deze iconische stad, bekend om zijn grachten en huizen ernaast, kunst, zaken, innovaties, streven naar gerechtigheid en zelfexpressie van het individu.


Amsterdam is ook de thuisbasis van meer dan 180 nationaliteiten, wat deze stad tot een smeltkroes van mensen van over de hele wereld maakt. “Je kunt alle naties bereiken in slechts één stad, wat ons een geweldige kans biedt om ‘zout en licht’ te zijn en ons geleerde uit de Bijbel toe te passen in een multiculturele samenleving en daarbuiten.

Course Information

Vereisten

Discipleship Training School met YWAM

Datums

21 Sep - 16 Dec 

Taal

Engels

Colleges, studies en huiswerk

Dates

Kosten

2.700 EUR

Tuition, eten en huisvesting inbegrepen

Ontmoet je schoolleider

Christopher Hipona komt uit de Filippijnen en is gepassioneerd om volgelingen van Jezus te volgen in hun door God gegeven doel. Samen met zijn vrouw (Jenneke) zijn ze sinds 2008 bij JmeO, voornamelijk bezig met Bijbelstudies en Counseling.

 

Ze verhuisden begin 2019 naar Nederland om te helpen pionieren met de School of Biblical Studies (SBS) en hopen nu de Discipelschap Bijbelschool (DBS) van start te zien gaan in Amsterdam en daarbuiten. Ze zijn een groeiend gezin en hebben een prachtige dochter, Keziah genaamd, en er is er een op komst.

Accreditation

Three individually accredited semesters for the University of the Nations

Discipleship Bible School

bottom of page